Cirurgia artroscòpica d’espatlla

La cirurgia artroscòpica d’espatlla és una tècnica quirúrgica mínimament invasiva que s’empra per a tractar diverses patologies de l’articulació

A través de dos o tres petites incisions s'introdueix una càmera anomenada “artroscopi” amb la qual es pot examinar i reparar els teixits afectats.

Les patologies que se solen tractar amb una cirurgia artroscòpica d’espatlla són lesions de maniguet rotador, tendinopaties, luxació d’esquena i laxitud articular. En tots els casos la intervenció es realitza amb anestèsia general, encara que el pacient pot marxar a casa el mateix dia de l’operació.

El postoperatori no requereix grans cures. És suficient amb tenir el braç en cabestrell durant 15 dies abans de començar la rehabilitació.

L’artroscòpia és una de les millors tècniques per a les patologies d’espatlla, ja que permet veure i aconseguir per complet les estructures de l’espatlla de difícil accés.

"El postoperatori no requereix grans cures. És suficient amb tenir el braç en cabestrell durant 15 dies abans de començar la rehabilitació."

 Dr. Jordi Boluda

Trencament o lesió de maniguet rotador

El maniguet rotador és un grup de músculs i tendons que s’uneixen sobre l’articulació de l’espatlla i sostenen el braç. Quan els tendons s’estripen o es trenquen a causa d’una lesió o una sobrecàrrega, es poden reparar mitjançant cirurgia artroscòpica d’espatlla.

Durant la intervenció els tendons es tornen a unir a l’os i, si és necessari, es poden emprar ancoratges de sutures per a una fixació més sòlida.

Durant la intervenció els tendons es tornen a unir a l'os i, si és necessari, es poden emprar ancoratges de sutures per a una fixació més sòlida.

Tendinitis calcificant

La tendinitis calcificant és una altra de les tendinopaties habituals en l’espatlla. En la seva fase inicial, aquesta patologia sol passar desapercebuda perquè no és molt dolorosa. No obstant això, és en aquesta etapa quan es formen els dipòsits de calci que, posteriorment, produeixen aquests brots de dolor agut.

Els pacients amb símptomes crònics solen presentar rigidesa d’espatlla i pèrdua de força. Quan els tractaments convencionals no funcionen, l’alternativa és la cirurgia artroscòpica d’espatlla amb la qual es localitza i es neteja la calcificació.

Els pacients amb símptomes crònics solen presentar rigidesa d'espatlla i pèrdua de força. Quan els tractaments convencionals no funcionen, l'alternativa és la cirurgia.

Inestabilitat d'espatlla i luxació

La luxació d’espatlla se sol produir per un gir forçat del braç sumat a un esforç muscular. A causa d’aquest traumatisme, les unions que estabilitzen l’articulació perden resistència.

Per aquest motiu, les luxacions successives es poden produir amb major facilitat, la qual cosa provoca inestabilitat en l’espatlla.

L’artroscòpia d’espatlla és actualment la tècnica més utilitzada per al tractament d’aquesta patologia. Amb una intervenció mínimament invasiva es redueix el dolor i es millora la mobilitat de l’articulació en aquells casos en els quals el tractament mèdic i la fisioteràpia no aconsegueixen resultats.

La luxació d'espatlla se sol produir per un gir forçat del braç sumat a un esforç muscular. A causa d'aquest traumatisme, les unions que estabilitzen l'articulació perden resistència.

Laxitud articular

La laxitud articular és una alteració que es caracteritza per una mobilitat i flexibilitat exagerada d’articulacions, tendons i músculs. Les seves causes encara no estan definides, però se sap que té un factor genètic i major prevalença entre les dones.

L’hiperlaxitut pot conduir a inestabilitat d’espatlla després de produir-se una subluxació o luxació articular. En aquests casos la cirurgia artroscòpica s’empra per a identificar la direcció de la inestabilitat i reparar-la utilitzant ancoratges gosi-us si és necessari.

L’hiperlaxitut pot conduir a inestabilitat d'espatlla després de produir-se una subluxació o luxació articular.

Per reservar consulta amb el Dr. Boluda pot trucar directament al telèfon 936 88 71 60 o bé reservar cita online.

Silvana
Llegir més
Profesional y cordial.
 Genera confianza en el paciente.
 Explica con paciencia. 
Muchas gracias por la atención.
Angeles G.
Llegir més
Un gran médico,muy recomendable, por su trato, información acerca enfermedad y explicaciones sobre el tratamiento.
Assumpció
Llegir més
Me opero el 1 de septiembre, después de quince días estoy muy contenta. Trato personal excelente, y el mejor en su especialidad.
Anónimo/a
Llegir més
El doctor Jordi Boluda, tiene una empatía con el paciente excelente, como subespecialidad de columna es mas que excelente, tengo 42 y decidió intervenirme de las articulaciones interapofisarias. Estoy muy contento y agradecido.
Ángel R. L.
Llegir més
Mucha profesionalidad eficacia. Honestidad y sensibilidad con el paciente. Nos a convencido con sus explicaciones.
Anónimo/a
Llegir més
Sin palabras!! Excelente, totalmente recomendable. me operó del hombro y me fue muy bien.
Antonia R. G.
Llegir més
Solo decir que me operó el día 4 de agosto y el día 6 ya me fui para mi casa.
 El Dr J.Boluda me a devuelto la alegría y las ganas de vivir y todo eso sin dolor desde el mismo día que salía de la clínica.

Anónimo/a
Llegir més
Excelente medico. Transmite mucha confianza. Me opero de una hernia fiscal. Mi vida ha cambiado completamente desde entonces.
Pere G. A.
Llegir més
Per la SS en van dir que tenía d'apendre a conviure amb el dolor. I surt-ho de la consulta esperançat de poder si no eliminar del tot, baixar la intensitat dels dolors.
Carlota L. P.
Llegir més
Gran médico y mejor persona. El centro es increíble así como la atención recibida tanto por la recepcionista como por el médico. ¡Gracias!
Anónimo/a
Llegir més
Despues de año y medio operada por el Doctor Boluda de una hernia discal, nueve meses puedo decir que mi vida a cambiado totalmente soy una persona diferente pero me encuentro genial,no he vuelto a tener ni un dolor.
Previous
Next

Opinions verificades per Google i Doctoralia.

Dr. Jordi
Boluda Mas

El Dr. Boluda es especialista en Cirugía Ortopédica y Traumatología y tiene la subespecialidad en columna y hombro. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad Central de Barcelona.

Reserva
Online

Dilluns – Dimecres i Divendres
9:00 h – 13:00 h / 15:30 h – 19:00 h

Dimarts i Dijous
8:00 h – 12:00 h / 17:00 h – 20:00 h