Medicina regenerativa

La columna vertebral és una de les estructures més complexes del nostre organisme. Constituïda per vèrtebres, músculs i lligaments, sosté el cap i el pes del cos, la qual cosa ens permet mantenir-nos alçats i articular el tronc.

En la nostra clínica emprem tècniques avançades de medicina regenerativa, o intervencions mínimament invasives de radiofreqüència intradiscal o infiltració de factors de creixement i cèl·lules mare.

Les vint-i-quatre vèrtebres que la componen estan separades entre si per cartílags anomenats discos que esmorteeixen i absorbeixen els impactes.

Artritis, artrosi, hèrnies discals, lesions de lligaments i pinçament de nervi són algunes de les patologies més comunes. Els tractaments convencionals per a tractar aquestes lesions solen tenir llargs períodes de recuperació i, en uns certs casos, pèrdua parcial de la mobilitat.

Un elevat percentatge de la població pateix problemes de la columna que causen dolor i afecten la qualitat de vida.

 Dr. Jordi Boluda

Radiofreqüència intradiscal

La radiofreqüència consisteix en l’aplicació d’ones electromagnètiques d’alta freqüència sobre la zona danyada. Les ones en contacte amb el teixit provoquen un augment controlat de la temperatura que té com a objectiu tractar àrees com els nervis sensitius. Les seves aplicacions en medicina regenerativa són múltiples.

En el cas concret de la columna, la tècnica de radiofreqüència intradiscal és un tractament mínimament invasiu indicat en pacients amb dolor lumbar, dorsal o cervical causat pels discos intervertebrals.

No requereix incisió quirúrgica i, per tant, es realitza mitjançant sedació i anestèsia local. Es practica una diminuta perforació per a introduir una cànula en el disc intervertebral amb la qual es redueixen les hèrnies discals. A continuació, a través de l’orifici s’infiltren factors de creixement o cèl·lules mare per a regenerar el disc.

El procediment no precisa ingrés hospitalari i és indolor, ja que la regió està anestesiada. En finalitzar el temps estimat de radiofreqüència i abans de retirar les cànules, es pot injectar ozó.

Una vegada acabat el tractament tan sols es requereixen 15 dies de repòs relatiu. Al cap de poques setmanes, el pacient observa una notable millora del dolor gràcies a la cicatrització de les lesions discals i a la reducció de la grandària de les hèrnies.

 

El procediment no precisa ingrés hospitalari i és indolor, ja que la regió està anestesiada. En finalitzar el temps estimat de radiofreqüència i abans de retirar les cànules, es pot injectar ozó.

Una vegada acabat el tractament tan sols es requereixen 15 dies de repòs relatiu. Al cap de poques setmanes, el pacient observa una notable millora del dolor gràcies a la cicatrització de les lesions discals i a la reducció de la grandària de les hèrnies.

Infiltració factors de creixement i cèl·lules mare intradiscals i facetàries

El dolor a la regió lumbar és una de les patologies més freqüents que s’associa a dolor agut i que pot provocar incapacitat per a realitzar les activitats quotidianes.

Una d’aquestes patologies és la síndrome facetario lumbar, que produeix dolor o disfunció en les facetes o articulacions de les vèrtebres. La seva causa pot ser una lesió o la sobrecàrrega de pressió sobre les articulacions a causa del desgast dels discos intervertebrals.

Els seus símptomes són dolor en la part baixa de l'esquena, que pot irradiar cap a l'engonal i la part posterior de la cuixa, pèrdua de flexibilitat, curvatura de la columna i, fins i tot, dolor sever de cap.

Gràcies als últims avanços en medicina regenerativa la síndrome facetario lumbar es pot abordar amb tractaments mínimament invasius, com la infiltració de factors de creixement i cèl·lules mare.

Els factors de creixement són proteïnes presents en la sang que regulen el creixement cel·lular. La proteïna és extreta del plasma del propi pacient, per la qual cosa no produeix reaccions al·lèrgiques. Amb la seva infiltració s’aconsegueix la regeneració dels teixits danyats.

La infiltració de cèl·lules mare i factors de creixement redueix el dolor lumbar gràcies al seu potent efecte antiinflamatori. És una tècnica molt eficaç que millora la qualitat de vida del pacient.

Aquest tractament no requereix ingrés hospitalari. Es realitza amb anestèsia local i la intervenció dura entorn d’una hora. Després de la intervenció és suficient realitzar dos dies de repòs relatiu, ja que no es requereix rehabilitació.

Per reservar consulta amb el Dr. Boluda pot trucar directament al telèfon 936 88 71 60 o bé reservar cita online.

Silvana
Llegir més
Profesional y cordial.
 Genera confianza en el paciente.
 Explica con paciencia. 
Muchas gracias por la atención.
Angeles G.
Llegir més
Un gran médico,muy recomendable, por su trato, información acerca enfermedad y explicaciones sobre el tratamiento.
Assumpció
Llegir més
Me opero el 1 de septiembre, después de quince días estoy muy contenta. Trato personal excelente, y el mejor en su especialidad.
Anónimo/a
Llegir més
El doctor Jordi Boluda, tiene una empatía con el paciente excelente, como subespecialidad de columna es mas que excelente, tengo 42 y decidió intervenirme de las articulaciones interapofisarias. Estoy muy contento y agradecido.
Ángel R. L.
Llegir més
Mucha profesionalidad eficacia. Honestidad y sensibilidad con el paciente. Nos a convencido con sus explicaciones.
Anónimo/a
Llegir més
Sin palabras!! Excelente, totalmente recomendable. me operó del hombro y me fue muy bien.
Antonia R. G.
Llegir més
Solo decir que me operó el día 4 de agosto y el día 6 ya me fui para mi casa.
 El Dr J.Boluda me a devuelto la alegría y las ganas de vivir y todo eso sin dolor desde el mismo día que salía de la clínica.

Anónimo/a
Llegir més
Excelente medico. Transmite mucha confianza. Me opero de una hernia fiscal. Mi vida ha cambiado completamente desde entonces.
Pere G. A.
Llegir més
Per la SS en van dir que tenía d'apendre a conviure amb el dolor. I surt-ho de la consulta esperançat de poder si no eliminar del tot, baixar la intensitat dels dolors.
Carlota L. P.
Llegir més
Gran médico y mejor persona. El centro es increíble así como la atención recibida tanto por la recepcionista como por el médico. ¡Gracias!
Anónimo/a
Llegir més
Despues de año y medio operada por el Doctor Boluda de una hernia discal, nueve meses puedo decir que mi vida a cambiado totalmente soy una persona diferente pero me encuentro genial,no he vuelto a tener ni un dolor.
Previous
Next

Opinions verificades per Google i Doctoralia.

Dr. Jordi
Boluda Mas

El Dr. Boluda es especialista en Cirugía Ortopédica y Traumatología y tiene la subespecialidad en columna y hombro. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad Central de Barcelona.

Reserva
Online

Dilluns – Dimecres i Divendres
9:00 h – 13:00 h / 15:30 h – 19:00 h

Dimarts i Dijous
8:00 h – 12:00 h / 17:00 h – 20:00 h