Artròdesi lumbar

L’artòdesi lumbar és una intervenció quirúrgica que consisteix a fixar dues vèrtebres de manera permanent. 

Aquest tipus de cirurgia es realitza per a tractar fractures i també en el cas de pacients amb malalties que afecten l'estabilitat de la columna vertebral, com ara malalties degeneratives o tumors.

La cirurgia d’artòdesi lumbar té com a finalitat impedir el moviment en un segment vertebral per a reduir el dolor en l’articulació. Sol ser l’última opció quan els tractaments convencionals com a faixes, massatges i medicació no funcionen.

"La cirurgia percutània és menys invasiva. Tan sols es practiquen petits orificis per a col·locar cargols i barres que fixen la columna, per la qual cosa l'hospitalització es redueix a dos dies."

 Dr. Jordi Boluda

Com es fixen les vèrtebres en una artòdesi lumbar?

El procediment per a fixar les vèrtebres pot dur-se a terme mitjançant cirurgia oberta (tradicional) o percutània. Es realitza amb anestèsia general i en el primer cas, requereix tres o quatre dies d’hospitalització. La cirurgia percutània és menys invasiva. Tan sols es practiquen petits orificis per a col·locar cargols i barres que fixen la columna, per la qual cosa l’hospitalització es redueix a dos dies.

El sistema de fixació de les vèrtebres lumbars consisteix en empelts ossis del propi pacient que es col·loquen amb implants metàl·lics.

La resposta biològica de l’empelt aconsegueix que les dues vèrtebres es fusionin en una sola, detenint el moviment en el segment afectat.

L’artòdesi lumbar és una intervenció delicada que requereix entre tres i sis mesos de rehabilitació. No obstant això, pot ser l’única esperança per a pacients amb dolor intens i excessiu moviment en un segment vertebral.

Els candidats a aquesta mena d’intervenció amb persones amb les següents patologies:

L’èxit del resultat depèn de diferents factors, entre els quals és fonamental l’experiència i habilitat del cirurgià. El pacient, per part seva, ha de portar un estil de vida saludable per a evitar el sobrepès.

Amb la cirurgia percutània, mínimament invasiva, la recuperació postquirúrgica és més ràpida i menys dolorosa. Al cap d’un dia, el pacient pot començar a caminar i en dos o tres dies pot abandonar l’hospital.

Una vegada a casa, el postoperatori consisteix a caminar tant com sigui possible per a recuperar la mobilitat. En el primer mes es necessita faixa i el període de rehabilitació dura de tres a sis mesos

Per reservar consulta amb el Dr. Boluda pot trucar directament al telèfon 936 88 71 60 o bé reservar cita online.

Silvana
Llegir més
Profesional y cordial.
 Genera confianza en el paciente.
 Explica con paciencia. 
Muchas gracias por la atención.
Angeles G.
Llegir més
Un gran médico,muy recomendable, por su trato, información acerca enfermedad y explicaciones sobre el tratamiento.
Assumpció
Llegir més
Me opero el 1 de septiembre, después de quince días estoy muy contenta. Trato personal excelente, y el mejor en su especialidad.
Anónimo/a
Llegir més
El doctor Jordi Boluda, tiene una empatía con el paciente excelente, como subespecialidad de columna es mas que excelente, tengo 42 y decidió intervenirme de las articulaciones interapofisarias. Estoy muy contento y agradecido.
Ángel R. L.
Llegir més
Mucha profesionalidad eficacia. Honestidad y sensibilidad con el paciente. Nos a convencido con sus explicaciones.
Anónimo/a
Llegir més
Sin palabras!! Excelente, totalmente recomendable. me operó del hombro y me fue muy bien.
Antonia R. G.
Llegir més
Solo decir que me operó el día 4 de agosto y el día 6 ya me fui para mi casa.
 El Dr J.Boluda me a devuelto la alegría y las ganas de vivir y todo eso sin dolor desde el mismo día que salía de la clínica.

Anónimo/a
Llegir més
Excelente medico. Transmite mucha confianza. Me opero de una hernia fiscal. Mi vida ha cambiado completamente desde entonces.
Pere G. A.
Llegir més
Per la SS en van dir que tenía d'apendre a conviure amb el dolor. I surt-ho de la consulta esperançat de poder si no eliminar del tot, baixar la intensitat dels dolors.
Carlota L. P.
Llegir més
Gran médico y mejor persona. El centro es increíble así como la atención recibida tanto por la recepcionista como por el médico. ¡Gracias!
Anónimo/a
Llegir més
Despues de año y medio operada por el Doctor Boluda de una hernia discal, nueve meses puedo decir que mi vida a cambiado totalmente soy una persona diferente pero me encuentro genial,no he vuelto a tener ni un dolor.
Previous
Next

Opinions verificades per Google i Doctoralia.

Dr. Jordi
Boluda Mas

El Dr. Boluda es especialista en Cirugía Ortopédica y Traumatología y tiene la subespecialidad en columna y hombro. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad Central de Barcelona.

Reserva
Online

Dilluns – Dimecres i Divendres
9:00 h – 13:00 h / 15:30 h – 19:00 h

Dimarts i Dijous
8:00 h – 12:00 h / 17:00 h – 20:00 h