Cirurgia oberta de l’espatlla

La cirurgia oberta de l’espatlla s’utilitza per a implantar pròtesi en aquesta articulació. Aquesta tècnica, coneguda com artroplastia d’espatlla, consisteix en substituir l’articulació danyada per una pròtesi que permet recuperar la funcionalitat i eliminar el dolor.

Aquesta intervenció es realitza amb anestèsia general i té una durada aproximada de dues hores.

En general, per a aquesta cirurgia el pacient requereix un ingrés hospitalari de dos dies.

Durant el postoperatori, s’ha de tenir el braç en cabestrell almenys quinze dies. La recuperació posterior depèn de l’evolució de cada pacient i sol necessitar rehabilitació especialitzada.

"La majoria de pacients noten una clara millora del dolor i una recuperació de la funcionalitat de l'espatlla després de la col·locació de la pròtesi."

 Dr. Jordi Boluda

Diferents tipus de pròtesis d'espatlla

L’elecció de la mena de pròtesi depèn de la patologia que es vagi a tractar i del mal dels tendons adjacents que suporten l’articulació.

Pròtesi anatòmica.

Està indicada per a pacients als quals s’ha de substituir el cap humeral. Per a obtenir bons resultats és necessari que els tendons estiguin ben conservats.

Pròtesi invertida.

És una tècnica innovadora que s’ha convertit en la més utilitzada perquè permet recuperar la mobilitat en pacients amb artrosis i lesions cròniques del maniguet rotador. Gràcies als seus bons resultats, s’ha ampliat el seu ús a fractures i altres lesions en persones ancianes.

En quins casos està indicada la cirurgia oberta d'espatlla?

La cirurgia oberta d’espatlla per a col·locar una pròtesi està indicada en fractures amb mal del maniguet rotador, quan existeix risc de necrosi i en patologies degeneratives.

En general, és l'opció adequada en artrosi i artritis molt avançades, fractures d'húmer no reparables i seqüeles de fractures amb mala evolució.

Els resultats d’aquesta mena de procediment han millorat molt en els últims anys gràcies a la innovació aplicada a les pròtesis i els avanços de les tècniques quirúrgiques. La majoria de pacients noten una clara millora del dolor i una recuperació de la funcionalitat de l’espatlla després de la col·locació de la pròtesi. La clau de l’èxit d’aquesta intervenció depèn d’en gran manera de l’experiència del cirurgià.

Per reservar consulta pot trucar directament al telèfon 936 88 71 60 o bé reservar cita online.

Silvana
Llegir més
Profesional y cordial.
 Genera confianza en el paciente.
 Explica con paciencia. 
Muchas gracias por la atención.
Angeles G.
Llegir més
Un gran médico,muy recomendable, por su trato, información acerca enfermedad y explicaciones sobre el tratamiento.
Assumpció
Llegir més
Me opero el 1 de septiembre, después de quince días estoy muy contenta. Trato personal excelente, y el mejor en su especialidad.
Anónimo/a
Llegir més
El doctor Jordi Boluda, tiene una empatía con el paciente excelente, como subespecialidad de columna es mas que excelente, tengo 42 y decidió intervenirme de las articulaciones interapofisarias. Estoy muy contento y agradecido.
Ángel R. L.
Llegir més
Mucha profesionalidad eficacia. Honestidad y sensibilidad con el paciente. Nos a convencido con sus explicaciones.
Anónimo/a
Llegir més
Sin palabras!! Excelente, totalmente recomendable. me operó del hombro y me fue muy bien.
Antonia R. G.
Llegir més
Solo decir que me operó el día 4 de agosto y el día 6 ya me fui para mi casa.
 El Dr J.Boluda me a devuelto la alegría y las ganas de vivir y todo eso sin dolor desde el mismo día que salía de la clínica.

Anónimo/a
Llegir més
Excelente medico. Transmite mucha confianza. Me opero de una hernia fiscal. Mi vida ha cambiado completamente desde entonces.
Pere G. A.
Llegir més
Per la SS en van dir que tenía d'apendre a conviure amb el dolor. I surt-ho de la consulta esperançat de poder si no eliminar del tot, baixar la intensitat dels dolors.
Carlota L. P.
Llegir més
Gran médico y mejor persona. El centro es increíble así como la atención recibida tanto por la recepcionista como por el médico. ¡Gracias!
Anónimo/a
Llegir més
Despues de año y medio operada por el Doctor Boluda de una hernia discal, nueve meses puedo decir que mi vida a cambiado totalmente soy una persona diferente pero me encuentro genial,no he vuelto a tener ni un dolor.
Previous
Next

Opinions verificades per Google i Doctoralia.

Dr. Jordi
Boluda Mas

El Dr. Boluda es especialista en Cirugía Ortopédica y Traumatología y tiene la subespecialidad en columna y hombro. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad Central de Barcelona.

Reserva
Online

Dilluns – Dimecres i Divendres
9:00 h – 13:00 h / 15:30 h – 19:00 h

Dimarts i Dijous
8:00 h – 12:00 h / 17:00 h – 20:00 h