Hèrnia discal

Les vèrtebres protegeixen els nervis que recorren l’esquena formant la medul·la espinal. Les arrels nervioses de la medul·la espinal surten de la columna entre les vèrtebres, que estan separades per discos.

Les vèrtebres de la columna estan separades per discos cartilaginosos que faciliten el moviment i esmorteeixen els impactes.

L’hèrnia discal es produeix quan el disc es desplaça fora del seu lloc o es trenca a causa d’una distensió. Això crea pressió sobre els nervis raquidis, la qual cosa causa dolor, entumiment o feblesa. La zona lumbar és la més afectada per l’hèrnia discal.

"Les intervencions amb tècniques mínimament invasives empren incisions més petites per a reparar el disc. Els pacient necessita menys dies d'hospitalització, el postoperatori és menys dolorós i la recuperació més ràpida."

 Dr. Jordi Boluda

Cirurgia d'hèrnia discal

majoria de pacients amb hèrnia discal responen bé al tractament amb analgèsics, cortisona, relaxants musculars i fisioteràpia. No obstant això, en alguns casos és necessària la cirurgia.

Els seus avantatges són que el pacient necessita menys dies d’hospitalització, el postoperatori és menys dolorós i la recuperació més ràpida.

La cirurgia d’hèrnia discal que es practica amb major freqüència és la discectomia. Mitjançant aquest procediment és possible extreure tot el disc o només la part danyada. Si l’hèrnia discal es localitza en les vèrtebres cervicals, la intervenció sol practicar-se des de davant.

Sempre que sigui possible, en la nostra clínica realitzem discectomies percutànies, menys invasives que les convencionals. La tècnica consisteix a realitzar una incisió molt petita a través de la qual es pot operar emprant una càmera.

A vegades, es pot reemplaçar el disc afectat per una pròtesi de disc. La cirurgia és sempre l’última opció. En general, l’aquesta intervenció es realitza en casos de ciàtica invalidant que impedeix al pacient realitzar la seva activitat quotidiana i que no s’alleuja amb altres tractaments mèdics.
La cirurgia d’hèrnia discal requereix quiròfan i anestèsia general. No obstant això, l’ingrés hospitalari és d’un sol dia.

Per a la recuperació completa, el pacient ha de portar una faixa lumbar durant un mes i fer repòs relatiu.

Per reservar consulta pot trucar directament al telèfon 936 88 71 60 o bé reservar cita online.

Silvana
Llegir més
Profesional y cordial.
 Genera confianza en el paciente.
 Explica con paciencia. 
Muchas gracias por la atención.
Angeles G.
Llegir més
Un gran médico,muy recomendable, por su trato, información acerca enfermedad y explicaciones sobre el tratamiento.
Assumpció
Llegir més
Me opero el 1 de septiembre, después de quince días estoy muy contenta. Trato personal excelente, y el mejor en su especialidad.
Anónimo/a
Llegir més
El doctor Jordi Boluda, tiene una empatía con el paciente excelente, como subespecialidad de columna es mas que excelente, tengo 42 y decidió intervenirme de las articulaciones interapofisarias. Estoy muy contento y agradecido.
Ángel R. L.
Llegir més
Mucha profesionalidad eficacia. Honestidad y sensibilidad con el paciente. Nos a convencido con sus explicaciones.
Anónimo/a
Llegir més
Sin palabras!! Excelente, totalmente recomendable. me operó del hombro y me fue muy bien.
Antonia R. G.
Llegir més
Solo decir que me operó el día 4 de agosto y el día 6 ya me fui para mi casa.
 El Dr J.Boluda me a devuelto la alegría y las ganas de vivir y todo eso sin dolor desde el mismo día que salía de la clínica.

Anónimo/a
Llegir més
Excelente medico. Transmite mucha confianza. Me opero de una hernia fiscal. Mi vida ha cambiado completamente desde entonces.
Pere G. A.
Llegir més
Per la SS en van dir que tenía d'apendre a conviure amb el dolor. I surt-ho de la consulta esperançat de poder si no eliminar del tot, baixar la intensitat dels dolors.
Carlota L. P.
Llegir més
Gran médico y mejor persona. El centro es increíble así como la atención recibida tanto por la recepcionista como por el médico. ¡Gracias!
Anónimo/a
Llegir més
Despues de año y medio operada por el Doctor Boluda de una hernia discal, nueve meses puedo decir que mi vida a cambiado totalmente soy una persona diferente pero me encuentro genial,no he vuelto a tener ni un dolor.
Previous
Next

Opinions verificades per Google i Doctoralia.

Dr. Jordi
Boluda Mas

El Dr. Boluda es especialista en Cirugía Ortopédica y Traumatología y tiene la subespecialidad en columna y hombro. Licenciado en Medicina y Cirugía por la Universidad Central de Barcelona.

Reserva
Online

Dilluns – Dimecres i Divendres
9:00 h – 13:00 h / 15:30 h – 19:00 h

Dimarts i Dijous
8:00 h – 12:00 h / 17:00 h – 20:00 h